úterý 13. července 2010

Nekolik rychlych postrehu z Ruska

Neni moc casu psat, protoze rano se vzbudime, najime a jdeme do mesta, z ktereho vratime vecer unaveni a spinavi. Moc chuti travit cas u internetu a psat proto neni. Jenze to vypada, ze budeme muset podstatne zkratit nas program, protoze proste veskere platzkartnyj mista ve vlacich jsou plna a tudiz bychom museli jezdit v kupe, ktere je 2x tak drazsi a tudiz bychom meli tak tak penize jen na dojezd k Bajkalu a zpatky. Rozhodnuti o zmene planu provedeme nejspis v Yaroslavli, do ktere pojedeme po Moskve.

Takze nekolik prvotnich postrehu o Rusku a Rusich.
  • Rusky jsou velmi hezke a drtiva vetsina z nich je stihla.
  • Celkove je problem najit tlusteho Rusa nebo Rusku. Stejne to bylo i v Iranu. Nejspis je ten nas evropsky zpusob zivota opravdu ponekud konzumni :).
  • Zacalo to v Pobalti a v Rusku to je opravdu excelentni. Fronty nejsou ojedinela. Od komunismu se nejspis nic moc nezmenilo. Timto dekuji za cetbu do predmetu Rustina pro nerustinare IV - Sorokin: Fronta :).
  • V Rusku nefunguje nic, jak by clovek predpokladal a nic nema rad. O poradku by bylo naivni mluvit.
  • Rusove a Rusky se skoro neusmivaji. Nejspis nejde o to, ze by byli neustale nasrani, ale proste se nesmeji.
  • Skoro nikdo neumi anglicky.
Z vyse uvedeneho vyplyva, ze to tu neni zadna slava. Ja to beru zatim v pohode a spis zjistuji, objevuji, poznavam, proste jsem se zatim nerozhodl, jestli je Rusko hrozne a nebo zajimave. Silva uz ma nazor hotovy a nadava, co to jde :).

Dnes v noci jedeme do Moskvy, takze budeme mit nazornou zkusenost s ruskou zeleznici.

Žádné komentáře: