pondělí 19. července 2010

Lvov

Ve vlaku z Kyjeva jednu chvili klimatizace fungovala naplno, takze byla zima, a jednu chvili nefungovala, takze bylo hrozne vedro. A jeste jsme zaspali prijezd do Lvova. Pruvodci by nas nejradeji chtela sama vykopat z vlaku, ale nakonec se ovladla.

Na nadrazi kupujeme listky na bus do Kamjance-Podilsky a snazime se dostat k hostelu. Najdeme chlapika, co umi anglicky a ze s nim mame jet salinou c. 1, jenze ta z nejakeho duvodu nejede. Tak nas odvede k masrutkam, rekne nam, at jedeme 66 a vystoupime na zastavce Magnus. Silva je z teto dopravy nejaka nesva a prekvapena :). Na upozorneni cestujicich vystupujeme spravne, ja rvu pres celou masrutku vystupujeme, protoze Silva je na druhem konci a pak bereme dalsi masrutku na radu jineho chlapika. Jo, lidi jsou tu holt fajn :).

Konopnitskoj ulicu tu nikdo nezna, ani pani, ktera po ni sla :). Nastesti jsem si vsimnul napisu. V hostelu je mista volneho dost. Ja mam nejake strevni problemy a jsem dost unaveny, tak prvne premyslim, jestli nekam pujdu a nebo budu spat. Nakonec se rozhoduji pro projiti celeho mesta, Silve se nechce a tak se rozdelujeme.

Jenze po ceste na hrad se mi nedela uplne dobre a streva si po cesta zpivaji jakousi dosti nemelodickou pisnicku. Takze casto odpocivam a premyslim, jestli stihnu zachod, az to prijde. Nastesti se nic takoveho nekona a ja se rozhoduji, ze zvolim radikalni pristup. Jdu do doporuceneho bistra a beru si na tac zeleninovy salat, jakysi palacinkovy slany kolac, ukrajinsky borsc a jakesi maso v testicku ze syra a vajicka a k tomu ledovy caj. Po dojezeni jsem zahajil takticky ustup na hostel, ale zadna rotyka se nekonala.

Dal jsem si slofika a pak jsem znovu vyrazil do mesta. Lvov je opravdu hezke mesto, skoro vsude alespon 200 let stare budovy. Jedina nevyhoda je docela rusny a husty provoz v uzkych ulicich a nekdy neuteseny stav nekterych budov. Pokud zakazou vjezd do centra a opravi budovy, bude to opravdu vyjimecne mesto.

Na ceste zpatky se opet stavuji do bistra na veceri a davam si kysely houbovy salat, rizoto, cokoladovy moucnik a pivo. Opet vse bez problemu, tak jsem to asi sokovou terapii prebil. V bistru jsem potkal Nemce z meho hostelu, tak jsem pokecali u jidla a na ceste zpatky na hostel.

Zitra rano v 8h odjizdime pryc, takze je tohle mozna na delsi dobu posledni clanek. Pak uz si budu uzivat hory :).

Žádné komentáře: